donderdag, 17 juni 2021

H1N1 risicovoller voor zwangere vrouwen

CHICAGO - Zwangere vrouwen die besmet zijn met de Mexicaanse griep lopen meer risico ernstig ziek te worden of zelfs te sterven dan andere mensen die besmet zijn met het H1N1-virus.

Dat zeggen onderzoekers van de Amerikaanse overheid. Hiermee bevestigen ze een trend die gezondheidsexperts wereldwijd al zorgen baarde.

Zwangere vrouwen lopen altijd al een hoger risico op een griepinfectie, maar de Mexicaanse griep eist een veel zwaardere tol, aldus de deskundigen van het Amerikaanse gezondheidsinstituut CDC.

Een zwangere vrouw met de Mexicaanse griep heeft vier keer meer kans op complicaties dan een 'normaal' persoon. Voor het onderzoek bestudeerden de experts 45 sterfgevallen, waaronder zes zwangere vrouwen, tussen 15 april en 16 juni.

Volgens een woordvoerder van het CDC is het niet nodig dat zwangere vrouwen hun manier van leven aanpassen vanwege de Mexicaanse griep. De woordwoerder wijst er wel op dat zwangere vrouwen die vermoeden dat ze de griep hebben direct contact opnemen met een arts.

Trefwoorden:
Bron(nen):