Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 24 september 2017

Dit zegt je slaaphouding over jou

Slaap jij koninklijk of foetaal?

De één slaapt het best op zijn buik, de ander zweert bij slapen op zijn zij. Lees hier wat de betekenis is van de verschillende slaaphoudingen.

Foetus

Je ligt op je zij. Als een foetus in de baarmoeder probeer je in elkaar gedoken je romp en gezicht te beschermen. Ook al kom je op anderen soms kordaat over, van binnen ben je gevoelig, verlegen en onzeker. Voor jou geldt: ruwe bolster, blanke pit. Ben je ergens bang voor?

Semi-foetaal

De populairste slaaphouding: ongeveer 50 procent van de mensen slaapt op deze manier. Je ligt op je zij met je benen gedeeltelijk opgetrokken. De semi-foetale houding biedt warmte en bescherming, maar tegelijkertijd ook beweeglijkheid. Deze balans weerspiegelt je dagelijks functioneren. Je bent evenwichtig, zelfverzekerd, sociaal en emotioneel stabiel.

Koninklijk

Hierbij slaap je op je rug. Deze mensen zijn zeker, hebben veel zelfvertrouwen en een sterk karakter. Ze accepteren wat het leven hun brengt. Ze staan constant open om te ontvangen én te geven.

Soldaat

Je slaapt op je rug met je armen langs je lichaam. Je bent rustig en gereserveerd. Je houdt niet van poppenkast en stelt hoge eisen aan jezelf en anderen.

Vrije val

Hierbij slaap je op je buik, met je armen op het kussen en je hoofd zijwaarts. Je probeert zoveel mogelijk in contact te blijven met je omgeving. Je houdt van gezelschap. Vanwege je gebrek aan zelfvertrouwen en nervositeit heb je graag de touwtjes in handen. Dit kan leiden tot perfectionisme en faalangst. Je krijgt liever geen kritiek en hebt een hekel aan extreme situaties.

Zeester

Je ligt op je rug met je armen op het kussen. Deze slaaphouding geeft aan dat je een open kijk op de buitenwereld hebt. Je hebt in je hart plaats voor iedereen en luistert graag naar mensen. Je maakt gemakkelijk vrienden, maar wilt niet te veel in de belangstelling staan.

Houtblok

Je ligt kaarsrecht in bed: zijwaarts met je armen langs je lichaam. Je treedt anderen onbevangen en onbevreesd tegemoet. Je bevindt je graag in gezelschap. Verder ben je goed van vertrouwen, waardoor je soms wordt opgelicht.

Hunkeraar

Je slaapt op je zij met beide armen vooruit. In je slaap wil je als het ware iets of iemand vastpakken. Wat is je verlangen? Je staat open voor anderen, maar kunt ook cynisch en wantrouwend zijn. Op eenmaal genomen beslissingen kom je zelden terug.

Reactie toevoegen

4 Comments

Door Arie Framboos (niet gecontroleerd) op vr, 07/14/2017 - 16:53

Hoekomen ze erop! Compleet uit de duim gezogen! En dat staat dan op gezondheidsnet...

Door Jb (niet gecontroleerd) op wo, 11/30/2016 - 07:37

Wat een ongelooflijke onzin dit...

Door Pietje Puk (niet gecontroleerd) op do, 07/21/2016 - 22:57

Waar is deze theorie op gebasseerd? Is dit gebasseerd op degelijk onderzoek?

Ik slaap in de koninklijke houding en ben gaan zoeken omdat ik me zorgen maakte toen ik me bessefte dat overleden mensen zo in hun kist liggen. Ik wilde dus weten wat dit over mij zij

Door pat (niet gecontroleerd) op di, 01/05/2016 - 16:38

wat een onzin