zaterdag, 15 augustus 2020

Routine helpt baby te slapen

PHILADELPHIA - Een vast avondprogramma helpt baby's en peuters beter te slapen. Ook gedragen ze zich beter en wordt de moeder daardoor ook meer ontspannen.

Niet alleen gaan de kinderen beter slapen, ook slapen ze beter door en roepen ze midden in de nacht minder vaak om hun ouders. Dit blijkt uit een onderzoek van Saint Joseph's University naar slaapgedrag onder 405 moeders met kinderen tussen de 7 en 36 maanden. Al deze kinderen hadden lichte tot ernstige slaapproblemen.

Routine
De moeders werden opgedeeld in twee groepen. Eén groep volgde twee weken een instructie met een specifieke routine om hun kind naar bed te brengen. Dit bestond onder andere uit een bad en een rustige activiteit, zoals zingen en knuffelen. De controlegroep bracht hun kind onder de normale omstandigheden naar bed.

De onderzoekers zagen een wisselwerking. Hoe beter een kind gaat slapen en doorslaapt, hoe meer ontspannen hun moeder wordt. En hoe rustiger de moeder is, hoe beter het kind weer gaat slapen.

Een goede slaaproutine is volgens de onderzoekers een makkelijke manier om slaapproblemen in de kindertijd te voorkomen. Het onderzoek verschijnt in het tijdschrift SLEEP.

Trefwoorden:
Bron(nen):