Nog steeds pijn aan mijn schouder

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Man met pijn aan schouder
Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: hoe kom ik van de pijn aan mijn schouder af?

Tien jaar geleden heb ik, man van 74 jaar, een schouder­operatie (neerplastiek) gehad. Dit is niet goed gegaan, een jaar lang had ik veel pijn. Dit hield op na het losscheuren van de biceps. Sinds enigetijd heb ik weer last van die schouder, maar ik wil niet nog zo’n operatie. Hoe kom ik van de pijn af? Driemaal daags twee paracetamol, de oplossing van mijn huisarts, is niet voldoende.

Om uw vraag te kunnen beantwoorden moet ik eigenlijk weten wat er mis is gegaan tijdens of na de neerplastiek, een operatie waarbij de slijmbeurs en een beetje bot wordt verwijderd. Ook zou ik moeten weten wat op dit moment de pijn veroorzaakt. Is het een slijmbeursontsteking (soms groeit de slijmbeurs weer aan)? Slijtage van het ­gewricht? Een frozen shoulder? Vraag uw huisarts aan welke oorzaak hij of zij denkt. Mogelijk kan een injectie de pijn verlichten, of therapie. Misschien is ook een tweede bezoek aan de orthopeed de moeite waard.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Deze vraag stond eerder in +Gezond oktober 2022. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai!

Auteur 
Bron 
  • Plus Gezond