Krachttraining voor thuis

Makkelijke oefeningen met snel resultaat

Getty Images

Krachttraining zorgt voor sterkere spieren en pezen. Het is goed voor je houding, je rug en heeft talloze andere gezondheidsvoordelen.

Doe deze vier oefeningen minstens twee keer per week – vaker is beter! Je hebt er dumbbells (halters) voor nodig, gewichten die je in de hand kunt houden. Ze zijn te koop bij goede sportzaken. Een setje verstelbare dumbbells (waarmee je het trainingsgewicht langzaam kunt opvoeren) is niet al te duur.

1. Voor de billen en benen

Neem in iedere hand een dumbbell. Ga rechtop staan met je voeten gespreid op heupbreedte. Laat je armen langs je lichaam hangen. Buig nu in vier tellen je knieën en heupen. Kom vervolgens weer rustig omhoog.

Doe twee series van tien keer.

2. Voor de borst

Ga op een stoel zitten met je rug tegen de leuning. Neem in iedere hand een dumbbell en hou deze naast je hoofd. Adem in en druk, terwijl je weer uitademt, de dumbbells in vier tellen omhoog. Adem in en laat de dumbbells terugzakken.

Doe drie series van tien keer.

3. Voor de armen

Neem in elke hand een dumbbell en laat je armen langs je lichaam hangen. Adem in en breng de dumbbells rustig naar je schouders, met je ellebogen tegen je zij. Adem uit en laat de dumbbells intussen weer rustig zakken.

Doe drie series van tien keer.

4. Voor de schouders

Neem in beide handen een dumbbell. Zet het ene been voor het andere en zak een beetje door je knieën. Adem in en breng, terwijl je rustig uitademt, je armen in vier tellen voor je lichaam omhoog. Adem uit en laat je armen onderwijl weer rustig zakken.

Doe drie series van tien keer.

Bron 
  • Plus Magazine