Minstens een uur bewegen om af te vallen

Getty Images

Vrouwen moeten minimaal één uur per dag bewegen om af te kunnen vallen. Dit moeten ze vijf dagen per week volhouden volgens Amerikaanse wetenschappers.

Bij de universiteit van Pittsburgh in Amerika zijn onderzoekers tot de conclusie gekomen dat vrouwen minsten 55 minuten per dag moeten bewegen om 10 procent van hun gewicht kwijt te raken. Als ze zo veel blijven bewegen, blijft het gewicht ook weg.

Aan het onderzoek deden tweehonderd vrouwen, vier jaar lang, mee. Ze mochten dagelijks tussen de 1200 en 1500 kilocalorieën binnenkrijgen. Na zes maanden was een groot gedeelte van de vrouwen wel 10 procent afgevallen, maar driekwart kwam snel weer aan. Alleen bij de vrouwen die 275 minuten per week bewogen, bleef het weg.

Onderzoekers concluderen uit dit onderzoek dat genoeg beweging een vereiste is om af te vallen. Zorgen dat je niet teveel calorieën tot je neemt is ook belangrijk, maar alleen diëten leidt al snel tot het beruchte jojo-effect. Voor mensen die willen afvallen en op gewicht willen blijven, moet de Nederlandse Norm Gezond Bewegen van een half uurtje dus bijna verdubbeld worden.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • BBC