donderdag, 7 juli 2022

Net getest: Citrus Zinger Sport + WINACTIE

Maak je eigen gezonde sportdrank

Ik houd van sporten: na een pittige work-out voel ik me weer helemaal fit en energiek. Tijdens zo'n zweetsessie verlies je natuurlijk alleen veel vocht. Sportdrankjes zitten vaak bomvol suiker en kunstmatige kleur- en geurstoffen, dus ik drink dan ook het liefst gewoon water. Maar met de Citrus Zinger Sport kan ik nu water drinken met een smaakje dat nog gezond is ook!

De Citrus Zinger Sport is een waterfles met ingebouwde pers, zodat je heel gemakkelijk je eigen gezonde sportdrankje kunt maken met citrusvruchten. Ook kun je er nog extra vers fruit, groente of kruiden aan toevoegen, zoals citroen, limoen, kiwi of sinaasappel. De vitamine C in citrusvruchten zou - volgens Zing Anything - zorgen voor extra energie, een snellere verbranding en het zou een boost geven aan je immuunsysteem. Vandaar dat de naam van de waterfles verwijst naar citrusvruchten. 

Schoonmaken en gaan met die ... citroen

Dat belooft veel goeds. Vol enthousiasme neem ik de fles mee naar huis. Ik haal de fles uit elkaar en maak 'm schoon. Dat gaat prima: door de losse elementen van de fles is 'ie eenvoudig schoon te maken. Als ik 'm in elkaar wil zetten en er een halve citroen in wil doen, gaat dit iets minder makkelijk. Het duurt even voordat ik doorheb dat ik de pers onderaan de fles - net als het onderste gedeelte - moet vastklikken. Dat moet je even weten, maar als je dit eenmaal weet, dan werkt het goed. 

Nu is het tijd voor het echte werk! Door de grootte van de fles - er kan maar liefst 0,82 liter in - besluit ik 'm mee te nemen naar de sportschool. Tijdens het fitnessen vind ik de fles ideaal: tussen de work-outs door neem ik gemakkelijk een sipje met het inklapbare rietje. Het vleugje citroen smaakt heel verfrissend en ik merk dat ik er inderdaad iets meer energie van krijg. Ik weet verder niet wat het met mijn verbranding of immuunsysteem doet - dat zou ik ook niet na een paar keer trainen al kunnen weten, denk ik. Bij een andere groepsles komt de fles ook goed van pas en drink ik mijn sportdrankje met sinaasappel. Na afloop heb ik zelfs de hele fles leeggedronken! 

citrus-zinger-sport4

Citrus Zinger Sport: meer dan alleen een sportfles 

Sinds ik de waterfles heb, gebruik ik 'm voor nog veel meer doeleinden dan alleen sport. Tijdens mijn werk staat 'ie mooi op mijn bureau en neem ik vaak een verfrissend slokje. Als ik ergens heenga, met de trein of auto, dan gaat 'ie ook gewoon mee. En toen het mooi weer was, kwam 'ie op het strand ook heel goed van pas. De pers en het inklapbare rietje zijn voor mij dan ook echte pluspunten. Ook fijn: de fles is vrij van chemische stoffen, zoals BPA

Zijn er dan ook nadelen? Ik kan er eigenlijk maar één bedenken: de grootte. Een sportfles mag van mij iets kleiner en handzamer zijn, want door de grootte kan ik 'm niet voor alle sporten gebruiken. Zo wilde ik ermee gaan hardlopen, maar een grote fles is dan gewoon niet fijn om mee te nemen. Gelukkig zijn er ook kleinere varianten te koop, zoals de Citrus Zinger Mini.  

Wees creatief met fruit, groente en kruiden

Ik heb de fles zelf tot nu toe alleen nog gebruikt met citroen en sinaasappel, maar je kunt er natuurlijk nog veel meer verfrissende combinaties mee maken. Ik zou zelf bijvoorbeeld nog eens een drankje willen maken met munt, gember of komkommer.

Zing Anything geeft zelf ook nog wat suggesties. Zo kun je een zoet drankje maken met ananas en aardbei. Als je liever een iets scherpere smaak wilt, dan zou citroen, limoen en grapefruit ook een goede combinatie zijn. De echte 'durfals' kunnen eens clementine en sinaasappel proberen. Als je de fles bestelt, zie je op het label nog meer verrassende smaaksuggesties staan.

Maak kans op de Citrus Zinger Sport 

Ik mocht de Citrus Zinger Sport van Zing Anything testen voor Gezondheidsnet. Wil jij ook graag zo'n fles? Vul dan onderstaand formulier in en maak kans! De actie loopt tot 7 juni 2018. Je kunt 'm zelf ook bestellen via de webshop van Zing Anything. 

Deze winactie is helaas afgelopen. Je kunt niet meer deelnemen.