donderdag, 6 mei 2021

Net getest: piloxing

Sleek, sexy, powerful

In Hollywood is piloxing al jaren een rage, maar nu is dan eindelijk deze sporttrend overgewaaid naar Nederland. Tijd voor een test door de redactie van GezondheidsNet.

Piloxing is een mix van pilates, dansen en boksen. Niet alleen is het een vetverbrandende, maar ook spierversterkende workout. Volgens de Zweedse bedenkster Viveca Jensen kom je gegarandeerd in vorm en zijn de lessen leuk én uitdagend. Ook zou je je er 'sleek, sexy en powerful' van gaan voelen. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?

Sportschooleigenaar Rob Geurts van Gold's Gym in Nieuwegein heeft piloxing naar Nederland gehaald. Deze sportschool zorgde al eerder dat fitnesshype zumba in ons land een succes werd. Nog geen andere sportschool geeft piloxing, dus we gaan naar Nieuwegein. Speciaal om piloxing in Europa te introduceren, geeft de Amerikaanse instructeur Cortney Gornall hier een masterclass.

Wat is het?

Al veel sterren in Hollywood zweren bij piloxing om in shape te blijven. Jensen haar missie is het om vrouwen mentaal en fysiek sterker te maken door fitness. Het is een combinatie van de snelheid en behendigheid van boksen, de flexibiliteit en spierbouw van Pilates en het plezier en de sensualiteit van dance. Tijdens de lessen gebruik je verzwaarde handschoenen van zo'n half pond voor een maximaal effect. Je doet het niet op sportschoenen, maar op blote voeten of op antislipsokken.

Let's begin

Cortney start rustig, maar enthousiast! Eerst beginnen we met warm worden, door simpele passen en wat 'rustig' boksen. Al snel gaat het er heviger aan toe: veel armbewegingen en boksen, maar ook voor het voetenwerk moet je je aandacht er goed bij houden. De actieve momenten worden goed afgewisseld met rustigere bewegingen en meer pilatesoefeningen waardoor je niet buiten adem raakt. Het is goed vol te houden en even heb je het idee dat je een rol speelt in de clip van Michael Jackson. Als je een instructeur hebt die zo enthousiast is als Cortney zal je al gauw mee gaan en er energie van krijgen.

Het is een pittige workout en gaat non-stop door, maar het is erg leuk om te doen. Je gaat er lekker van zweten én komt moe, maar voldaan en tevreden van de sportschool. Waarschijnlijk heb je wel wat meer lessen nodig om alle bewegingen en oefeningen onder de knie te krijgen. Als ze piloxing bij mij op de sportschool gaan geven, ga ik het zeker vaker doen!

Trefwoorden: