vrijdag, 27 mei 2022

Boekrecensie: Eat that frog

Dé methode waarmee je niets meer uitstelt en superproductief bent

Een kikker eten? Misschien denk je: "Wat is dat nu weer voor rare voedingshype?". Gelukkig hoef je niet letterlijk groene beestjes te eten, maar bedacht Brian Tracy deze metafoor voor die lastige taak die je moet aanpakken, maar liever uitstelt. Terwijl je juist heel veel energie krijgt van je dag beginnen met zo'n rotklus. Hoe pak je dat aan en word je productiever? Maak kennis met zijn inspirerende methode in 'Eat that frog'.

Als je graag in minder tijd je werk nog beter wilt doen, is dit hét boek voor jou. De meeste mensen maken namelijk wel braaf to do-lijsten, maar besteden hun dag vervolgens vooral aan kleine klusjes. Het lijkt fijn om snel veel to do's af te vinken. Maar stiekem stel je ondertussen ingewikkelde taken uit. Terwijl het uitvoeren van die belangrijkere, grote klussen juist een enorm positief effect heeft. Brian Tracy noemt dat de dikste kikkers.

Slik je dikste dikker

Tracy raadt aan om elke ochtend te starten met het slikken van je dikste kikker, oftewel een belangrijke taak waar je een beetje tegen opziet. Maak deze helemaal af, zonder je te laten afleiden door mails, je telefoon of andere opdrachten. Hiervan krijg je meteen energie en raak je gemotiveerd, waardoor je de rest van je dag veel productiever bent.

21 stappen

Hoe je dit precies aanpakt, vertelt de auteur je in 21 overzichtelijke stappen. In deze stappen kom je nog veel meer tips tegen waarmee je je spaarzame tijd beter leert besteden. Zo legt Tracy uit hoe je prioriteiten stelt, je concentratie verhoogt, doelen bepaalt  en obstakels uit de weg ruimt.

Zijn boek is ideaal voor iedereen die het druk heeft en denkt dat hij geen tijd heeft om het te lezen. De hoofdstukken bestaan uit maar een paar bladzijden en je vliegt door de vlot geschreven tekst heen. Na elk hoofdstuk, vat hij de belangrijkste punten samen in een lijstje. Zo blader je makkelijk terug naar de adviezen. Je krijgt echt zin om elke dag, of misschien elke week, zo'n hoofdstuk met tips in de praktijk te gaan brengen.

Eat that frog is een internationale bestseller: het boek is in 43 landen uitgegeven en er zijn inmiddels al 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Deze uitgave van Eat that Frog is volledig herzien en is aangevuld met de nieuwste praktische tips. De auteur - Brian Tracy - is spreker, trainer en consultant. Zijn organisatie traint 250.000 mensen per jaar om minder uit te stellen en meer gedaan te krijgen. Hij verzamelde al het wetenschappelijk onderzoek over efficiëntie en productiviteit, en destilleerde de beste inzichten voor zijn boek. Je koopt Eat that frog voor € 17,50 bij bol.com.