woensdag, 19 januari 2022

Artsen bezorgd om toename dronken ouderen op eerste hulp

Meer dan de helft van de spoedeisende hulp-artsen maakt zich zorgen over het toenemend aantal ouderen dat onder invloed van alcohol op de eerste hulp terechtkomt met een botbreuk. Dat blijkt uit een peiling van Omroep MAX in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Spoed Eisende Hulp Artsen (NVSEH).

Bijna 90 procent van de ondervraagde spoedeisende hulp-artsen krijgt te maken met ouderen die onder invloed van alcohol op de eerste hulp terechtkomen. De meerderheid noemt het 'opvallend' veel. 60 procent van deze artsen maakt zelfs mee dat ouderen 'stomdronken binnenkomen op de spoedeisende hulp'.

Botbreuken

Driekwart van de artsen signaleert dat ouderen onder invloed iets breken.

In de helft van de gevallen waarbij alcohol in het spel is, gaat het om de leeftijdsgroep tussen de 55 en 65 jaar oud. Bij mensen tussen de 65 en 80 jaar komt het minder voor en bij mensen ouder dan 80 jaar komt dit vrijwel niet voor.

De resultaten komen uit een peiling die Omroep MAX in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Spoed Eisende Hulp Artsen (NVSEH) onder deze artsen heeft gehouden. De resultaten zijn op dinsdag 15 november om 18.30 uur op NPO 2 in Hallo Nederland te zien.

Trefwoorden:
Bron(nen):