Boekrecensie: Ik drink niet meer van Loïs Bisschop

'Ik wil het echte leven zonder filter, zonder verdoving.'

Getty Images

In 2014 schreef Loïs Bisschop het boek Ik ben Loïs en ik drink niet meer. Nu vijf jaar later beschrijft ze in haar nieuwe boek Ik drink niet meer hoe ze de vijf jaar na het afkicken heeft beleefd en hoe het er nu voor staat.

Over het boek

Loïs Bisschop leidt een wild studentenleven met veel ruige uitgaansavonden vol drank en drugs. Op haar achtentwintigste wankelt ze 's middags over straat met haar zoveelste kater die week en beseft ze dat het niet normaal is. Ze besluit op eigen kracht af te kicken, maar stuit op onbegrip van haar omgeving. Het valt toch allemaal wel mee: een black-out krijgen of op de spoedeisende hulp belanden kan de beste overkomen, toch?

Weet Loïs nuchter te blijven ondanks de vanzelfsprekendheid van alcohol in ons leven en het verslavingsstemmetje in haar hoofd? En ondanks de vele saboteurs die dingen zeggen als: ga toch weer drinken, dan ben je veel leuker. In deze geactualiseerde editie van Ik drink niet meer beschrijft Loïs op rauwe en hilarische wijze zowel de inzichten die ze tijdens haar afkickproces heeft opgedaan, als de nodige anekdotes uit de tijd van haar alcoholverslaving. Inclusief Loïs' twaalf beste tips om af te kicken en nuchter te blijven!

Getty Images
Toegankelijk geschreven

Ik drink niet meer is een leuk en luchtig geschreven boek over een zwaar probleem als alcoholverslaving. De schrijfster maakt duidelijk hoe het drinken van alcohol als 'gewoon' wordt gezien in de maatschappij. Ze schrijft toegankelijk. Heel begrijpelijk en vaak beeldend. Daarnaast krijg je een goed inzicht tegen welke problemen mensen die stoppen met drinken aanlopen en dat voor sommige mensen dus alles of niks is. Een aanrader!

Loïs Bisschop (1985) is afgestudeerd met een documentaire over haar afkickproces. In 2014 debuteerde ze met Ik ben Loïs en ik drink niet meer. In deze nieuwe editie beschrijft ze hoe ze de vijf jaar na het afkicken heeft beleefd.

Auteur 
  • Ilona Meernik