donderdag, 16 september 2021

Boekrecensie: Smullen zonder Suiker!

Voor snoepkonten die gezonder willen leven

Steeds meer mensen bakken zonder suiker. Om gezonder te leven, om af te vallen of om zich energieker te voelen. Wil jij ook graag minderen of zelfs helemaal stoppen met suiker? Dat wil dan niet meteen zeggen dat je helemaal niks meer mag. Er zijn namelijk voldoende recepten zonder suiker die ook lekker én zoet zijn. Zo is er het boek Smullen zonder Suiker met meer dan dertig makkelijke recepten voor zoetekauwen.

Altijd moe

Karlijn Smeets vond zichzelf te dik, had vaak hoofdpijn en was altijd moe. Naar eigen zeggen werd de boodschappenkar gedachteloos volgeladen en alles ging op. Zo kon het niet langer! Gezonder leven en met snoep en suiker stoppen was wat Karlijn zou gaan doen. Dat was echt afkicken, want ze was jarenlang verslaafd aan suiker geweest. Maar zonder lekker snoepen kon ze niet, dus ging ze in de supermarkt op zoek naar alternatieve producten.

Een 'eye opener' voor Karlijn. Ze besefte dat bijna alle zoete lekkernijen geraffineerde suikers bevatten of gezoet zijn met onnatuurlijke zoetstoffen. Omdat ze het zoet niet kon missen, paste ze gewone koek- en snoeprecepten aan. Daarnaast is ze zich gaan verdiepen in de werking van koolhydraten en van goede en slechte vetten. Deze kennis heeft ze gebruikt voor haar boek en gebruikt in haar recepten.

Alternatieven voor suiker

Smullen zonder Suiker is een bakboek met makkelijk te maken recepten met natuurlijke suikers zoals; dadels, honing, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en meer. Een aanrader voor wie met suiker wil minderen of helemaal geen suiker meer wil nuttigen, maar wel gek is op zoet. Het resultaat is een aantrekkelijk boek vol lekkere recepten waarbij alternatieven voor suiker zijn gebruikt. Voor Karlijn zelf betekende het meer energie, geen hoofdpijn meer, gewichtsverlies, een mooiere huid en een betere weerstand. Hierbij alvast twee recepten uit het boek.

Voorproefje