dinsdag, 2 juni 2020

Boekrecensie: Uit Pauline’s Keuken

Live, love, eat

Dagelijks vinden tienduizenden eetliefhebbers de weg naar uitpaulineskeuken.nl. Op dit blog deelt Pauline Weuring haar keukengeheimen en laat ze zien dat koken helemaal niet zo ingewikkeld en tijdrovend is. Met vooral gezonde, en soms minder gezonde recepten. Maar wel altijd lekker. Dit zelfde geldt voor het boek ‘Uit Pauline’s Keuken’.
Auteur:
Pauline Weuring
Jaar van uitgave:
2015
Prijs:
€ 19,95
ISBN:
9789035143111
Aantal pagina's:
208

Het levensmotto van Pauline Weuring is ‘Live, love, eat’ en dat straalt Uit Pauline’s Keuken ook uit. Allerlei simpele, maar heerlijke gerechten waar je volop van kunt genieten. Ze schreef eerder 'Het Voedselzandloper Kookboek’ en ook dit boek bevat tal van gezonde recepten die voedselzandloperproof zijn. Juist die afwisseling vindt Pauline belangrijk: "Als je doordeweeks gezond eet, mag je in het weekend best genieten van een lekker snackje of een taartje bij de koffie."

Recepten

Voor elk moment van de dag vind je voldoende inspiratie. Fijne havermoutontbijtjes worden afgewisseld met wafels en smakelijke quesedilla’s staan naast vullende salades. Ook voor het avondeten kun je je lol op en natuurlijk mogen toetjes niet ontbreken. Bij de chocoladeganachetaart met zeezout loopt - zoals Pauline al voorspelde - het water je in de mond. Datzelfde geldt voor de oreo-macadamiafudgde. Maar ook op het gebied van zoet heeft ze gezondere alternatieven.

Alle recepten zijn heel maakbaar. Over het algemeen heb je geen gekke ingrediënten nodig en je staat niet urenlang in de keuken. Toch zijn de recepten verre van standaard. Zo rommelde Pauline aan de klassieker melanzane alla parmigiana en maakte hem met pompoen in plaats van aubergine. Verder eet ze mosselen niet alleen met frieten en mayonaise, maar bereidt ze ook regelmatig een oosterse variant. Ze gebruikt pasta en noedels, maar ook gnocchi en parelgort. Juist die variatie maakt het zo’n inspirerend kookboek.

Inspireren

Uit Pauline’s Keuken wil meer dan alleen een receptenboek zijn en dat lukt aardig. Dankzij de mooie lichte foto’s is het al een feestje om er doorheen te bladeren. Daarbij krijg je rondom het thema ‘live, love, eat’ een klein inkijkje in het leven van Pauline. Ze deelt haar favorieten, maar geeft ook tips voor het bijhouden van een eetdagboek en het organiseren van een dinerparty. Handig zijn de pagina’s over een goede inhoud van je voorraadkast. En tips voor het mee-eten met de seizoenen.

Toch zijn het vooral de recepten die de show stelen, maar dat is helemaal niet erg. Want dat is uiteindelijk waar je naar op zoek bent. Inspiratie voor in de keuken. Makkelijke recepten die snel kaar zijn. En daarna lekker eten.

Pauline Weuring is een foodie in hart en nieren. De passie voor lekker eten zat er van kinds af aan al in. Zij is bedenker en eigenaar van het populaire kookblog Uit Pauline’s Keuken. Eerder schreef zij de bestseller Het Voedselzandloper Kookboek.