zaterdag, 2 juli 2022

Driekwart van de Nederlanders wil dat werkgever voor gezonde lunch zorgt

Driekwart van de Nederlandse werknemers neemt zelf zijn lunch mee naar het werk, terwijl een bijna even groot aantal het liefst ziet dat de werkgever een gezonde maaltijd verzorgt. Dat blijkt uit een onderzoek van een supermarktketen onder ruim 1000 werkende Nederlanders.

De meeste werknemers (namelijk 78 procent) nemen hun eigen lunch mee naar hun werk. De rest haalt de middaghap in een bedrijfskantine of -restaurant, zorgt samen met collega’s dat er lunch op tafel komt of laat het door bijvoorbeeld een supermarkt bezorgen. Echter, van de mensen die zelf lunch meenemen naar het werk, geeft de helft aan liever een verzorgde lunch op het werk te krijgen. In totaal zou bijna driekwart van de Nederlandse werkenden het liefst elke dag een gezonde lunch op het werk krijgen.

Boterhammen

Wat eten we tijdens de lunch? Populair is nog altijd de boterham met hartig beleg, maar liefst 80 procent kiest daarvoor. Ook fruit, zoete boterhammen, soep en salades worden regelmatig gegeten in de middagpauze. Door groente te eten tijdens de lunch, bijvoorbeeld in een salade, kom je sneller aan je dagelijkse portie vitaminen. En door gezond te eten, zijn we ook weer productiever op het werk, meent 56 procent van de ondervraagden.

Samen lunchen werkt

Ook door gezamenlijk te eten worden we productiever, vindt 54 procent van de respondenten. Daarnaast bevordert een lunch in gezelschap van collega’s de werksfeer en onderlinge verbondenheid volgens 70 procent. Toch eet slechts 48 procent daadwerkelijk samen op het werk.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • Albert Heijn