woensdag, 14 april 2021

Net getest: de sushimaker Rice Cube

Snel perfecte vierkante sushi

Zelf sushi maken vraagt wat geduld en techniek. Gelukkig kan het ook gemakkelijker. Met de Rice Cube maak je binnen no time perfect vierkante rijstblokjes die je op allerlei manieren kunt aankleden.

Het heeft iets weg van rode duploblokken, maar het is toch echt een handig keukenmaatje. De Rice Cube belooft dat sushi maken een eitje wordt. Geen gedoe met matjes. En je kunt elke rijstsoort gebruiken, hij hoeft niet per se plakkerig te zijn. Het is een kwestie van rijst en garnering in de vorm doen en even aandrukken.

Het klinkt simpel, maar dat is het ook. In tien stappen heb je een perfect vierkant rijstblokje. En juist door deze simpele stappen is het ook heel leuk om samen met kinderen sushi te maken.

De Rice Cube heeft geen kleine losse onderdelen en is volledig veilig. Doop hem tijdens het bereiden wel regelmatig in water. Op die manier gaan de rijstblokjes niet aan de cube plakken. Na gebruik is het apparaatje zo schoon, maar je kunt het ook in de vaatwasser stoppen.

Variëren

Net als bij gewone sushi kun je natuurlijk allerlei soorten vis en groenten gebruiken. Snijd de ingrediënten in kleine stukjes - ongeveer een halve centimeter - en zorg dat je altijd meer dan de helft van de Rice Cube vult met rijst. Het is belangrijk dat je ingrediënten niet te vochtig zijn.

Na het vormen van het vierkantje kun je de rijst versieren. Vouw bijvoorbeeld een stukje norivel rond de kubus. Je kunt je ‘sushi’ ook door sesam- of maanzaadjes rollen. Serveren kan met wat zeewier, sashimi of saus bovenop.

Het fijne van de Rice Cube is daarbij dat je allerlei soorten rijst kunt gebruiken en geen azijn of suiker nodig hebt om de rijst plakkerig te maken. Je kunt zelfs ook vierkantjes maken van risotto, polenta of groene linzen.

Charme

Dankzij de vierkante vorm ziet je sushi er met een klein beetje garnering al snel feestelijk uit. Je kunt de Rice Cube ook gebruiken om leuke voorgerechten, amuses of desserts te maken. Zoet de rijst bijvoorbeeld met wat (poeder)suiker en voeg fruit toe.

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Een kleintje misschien. Als je voor veel mensen sushi wilt maken, ben je met de Rice Cube wel een tijdje bezig. Sushi rollen is dan - als je het goed onder knie hebt - iets sneller. Daarbij heeft zelf gerolde sushi ook nog steeds zijn charme.

De sushimaker Rice Cube is onder andere verkrijgbaar bij woonwebwinkel Lil.nl. De Rice Cube kost €19,95.

 

Trefwoorden: