Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 17 augustus 2017

'Terugroepen eierproducten onnodig'

Voedingsmiddelen waar eieren in zitten die besmet zijn met de giftige stof fipronil, zoals bijvoorbeeld mayonaise of cake, zijn veilig om te eten. Dat zegt Marian Geluk van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) op basis van onderzoek door de sector.

Als het er al inzit zijn de concentraties dusdaning laag dat ze geen gevaar voor de gezondheid vormen. Volgens Geluk hoeven er vooralsnog geen etenswaren uit de schappen gehaald te worden. Ze kan niet zeggen hoeveel producten zijn onderzocht en bij hoeveel producten fipronil is aangetroffen.

Eieren worden verwerkt in tal van producten, waaronder mayonaise, cake, ijs, brood, kroketten, pasta, pannenkoeken, ontbijtgranen en chocolade.

Bron(nen):

  • Nu.nl