Wat is gezonder: kibbeling of kippeling?

Langs de visboer voor een portie kibbeling of naar de poelier voor een bakje kippeling: misschien weet je wel wat je het lekkerst vindt. Maar maakt het voor je gezondheid nog uit wat je kiest?
Langs de visboer voor een portie kibbeling of naar de poelier voor een bakje kippeling: misschien weet je wel wat je het lekkerst vindt. Maar maakt het voor je gezondheid nog uit wat je kiest?
Is het zo dat je maar maximaal een theelepel honing per dag mag? Meer zou echt heel slecht zijn voor je gezondheid. Is dat zo? Voedingsexpert Pascalle Stijger geeft antwoord.
Meer dan ooit is er veel informatie te vinden over voeding en een gezonde leefstijl. Er is dus veel kennis, maar nog nooit waren zoveel mensen te zwaar én wordt er nergens in Europa zoveel gezeten als in Nederland. Hoe zit dat bij deskundigen? Lukt het hen altijd gezond te eten? In deze rubriek vragen we experts: wat eet je zelf? Deze keer: kookboekenauteur en voedingsdeskundige Pascale Naessens. Recent verscheen haar boek Eén pan: ideaal voor wie weinig tijd heeft, maar wel graag vers kookt.
Romig, verfrissend, zoet; kokos heeft het allemaal. Er hangt bovendien een zweem van ‘gezond’ rond deze tropische kanjer. Terecht?