Wat zijn gezonde, vullende tussendoortjes?

Getty Images

Wat zijn nou gezonde, vullende tussendoortjes? Ik kom een heel eind met noten, fruit, komkommer en tomaten. Maar mijn vriend barst vooral tegen het einde van de middag van de trek. Hij heeft fysiek zwaar, intensief werk en eet gedurende de dag acht boterhammen. Ik heb aan het einde van de dag genoeg aan een stuk komkommer, maar hij dus niet.

Anne

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Eigenlijk geef je het antwoord zelf al deels: voor iedereen is het anders. Mijn belangrijkste advies is is probeer het zo puur mogelijk te houden. Dus geen koeken of andere bewerkte tussendoortjes.

Het liefst fruit of groente of anders een krentenbol of een plak (zelfgemaakte) ontbijtkoek.

Misschien is het een goed idee om advies te vragen aan een diëtist. Omdat hij een actief leven heeft is het namelijk extra belangrijk om wel alle voedingsmiddelen binnen te krijgen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts.Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is een voedingsdeskundige met jarenlange ervaring in voedingsvoorlichting. Ze weet veel over vitamines en mineralen, want ze is coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Daarnaast gaat haar moederhart sneller kloppen als het om kindervoeding gaat.