zondag, 24 oktober 2021

Doof gevoel grote teen

Ik heb weinig gevoel in de grote teen van mijn rechtervoet. Ik kan wel normaal lopen met de hulp van aangepaste steunzolen. Laatst was ik druk bezig achter de computer en toen is mijn voet in slaap gesukkeld. Toen ik opstond kon ik mijn voet niet meer gebruiken en viel ik op de grond. Verder heb ik weleens klachten aan de kleine wervels in de rug, maar die worden behandeld door een fysiotherapeut.
 
Weet je misschien wat ik het beste met mijn voet kan doen en waar de klachten vandaan komen?
Anoniem
 
De klachten die je ervaart klinken als het knel zitten van een zenuw. Dit kan lokaal een zenuw in de voet zijn, maar het kan ook gaan om een zenuw die hogerop in je lichaam af en toe knel komt te zitten. In eerste instantie zou je erop moeten letten dat als je zit je je knie niet helemaal buigt, maar probeert een beetje gestrekt te houden. Hierdoor heb je minder kans dat de zenuw die in je kniekuil zit ingeklemd raakt. Indien dit de klachten niet vermindert, moet je zeker eens vragen aan je fysiotherapeut of de oorzaak in je rug kan zitten.
 
Als je toch aanhoudende klachten blijft hebben, raad ik je aan om met deze klachten naar de huisarts te gaan voor verder advies.