Een blauw streepje op mijn teennagel. Kan dit kwaad?

teennagel-blauw
Getty Images

Ik heb sinds een maand een blauw streepje op mijn teennagel. Ik lees op internet dat je daarmee naar je huisarts moet, omdat het een begin kan zijn van een melanoom. Wat denkt u: kan het kwaad?

Marian

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Beste Marian,

Als er plotseling een blauwe streep op je nagel staat kan dit verschillende oorzaken hebben. Mogelijk is het een bloeduitstorting onder je nagel. Deze kan ontstaan door te krap schoeisel, je teen stoten (hoeft niet eens heel hard te zijn),… Het kan ook wijzen op een melanoom, maar dit is eerder uitzonderlijk. Het is wel verstandig om dit een keer door de huisarts te laten beoordelen. Zeker als je niet kan herinneren dat je je teen gestoten hebt.

Met vriendelijke groeten,

Sepp Mortelmans
Podotherapeut, MSU/echografist

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Hij heeft zijn opleiding gevolgd in België en werkt sinds 2011 in Nederland.