Het voelt alsof de huid bij mijn tenen dubbel zit. Wat nu?

Getty Images

Het laatste jaar heb ik (ook vaak met lopen) dat er meer huid zit bij de overgang van mijn tenen naar mijn voet, het voelt net alsof je sok dubbel zit. Heeft dit met mijn leeftijd (55) te maken? Ik heb er geen pijn aan.

Anja

Als er effectief iets meer huid zit naar de overgang van je tenen naar je voet dan kan dit in de meeste gevallen helemaal geen kwaad. Is het echter alleen het gevoel dat het zo is (zonder dat er effectief extra huid aanwezig is) dan kan dit vaak te maken hebben met een gevoelsverstoring in de voet.

Dit hoeft echter ook niet ernstig te zijn. Vaak kan dit voorkomen door een inklemming van de zenuw die naar de tenen loopt. Heb je hier geen last van dan is dit ook niet iets wat verder bekeken moet worden. Krijg je hier wel meer last van dan adviseer ik je om een keer een afspraak te maken bij een podotherapeut bij jou in de buurt voor verder advies.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.