Ik heb een stekende pijn in voorvoet

Getty Images

Wat kan ik doen aan pijn (alsof er een zenuw wordt geraakt) in het midden van de voorvoet? De linkervoet is gevoeliger dan de rechtervoet.

Els

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Heel vaak wordt pijn in de voorvoet veroorzaakt door een inklemming van de zenuw tijdens het staan. Hierdoor ontstaat vaak een stekende pijn bij het lopen. Heel vaak is dit het gevolg van een afwijkende stand en dynamiek van
de zool. Bij deze klachten is het vaak noodzakelijk om de voet te corrigeren en te ondersteunen om de zenuwbeklemming tegen te gaan.

Je kunt hiervoor een afspraak maken bij een podotherapeut bij jou in de buurt om te kijken of podotherapeutische zolen soelaas kunnen bieden.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.