woensdag, 10 augustus 2022

Ik heb last van mijn achillespees. Hoe komt dit?

Ik heb sinds een half jaar last van mijn achillespees aan beide voeten en uitstraling in de kuit. Ik heb eerst shockwave therapie gehad en heb ook hielzooltjes aangeschaft. Ook heb ik nu al vier keer dry needling gehad. Niets helpt. Als ik uit bed kom, kan ik zowat niet lopen en trappen lopen. Daarna als ik wil lopen heb ik constant pijn. Ik doe elke dag oefeningen met een elastische band en ik heb zelfs een achilipeessok voor de nacht. Ook dat helpt niet.

Graag een reactie hierop.
Gerie

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Beste Gerie, 

Achillespeesklachten zijn vaak erg lastig om snel goed weg te krijgen. Verschillende factoren zijn hier namelijk van invloed op. Vaak wordt een combinatie van therapieën uitgevoerd waarbij enerzijds de fysiotherapeut aan de slag gaat met rekken en trainen van de achillespees. Daarnaast worden er door de podotherapeut ook podotherapeutische zolen vervaardigd. Hierbij wordt de voetstand gecorrigeerd tijdens het lopen waardoor er minder spanning komt op de achillespees en deze meer kans krijgt om te herstellen. Echter zijn dit vaak persistente klachten, en is het herstel vaak een langdurig verhaal. Alles hangt ervan hoe lang en hoe erg de pees gekwetst is. Daarnaast wordt inderdaad vaak shockwave en dry needling toegepast, of wordt er gebruikgemaakt van een nachtspalk om de pees licht op te rekken ’s nachts.

Hopelijk kan u wat met dit antwoord.

Met vriendelijke groeten,

Sepp Mortelmans
Podotherapeut, MSU/echografist

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Hij heeft zijn opleiding gevolgd in België en werkt sinds 2011 in Nederland.