Ik heb last van trillingen in mijn voet

trillende-voet
Getty Images

Ik krijg 's avonds als ik een tijdje stilzit last van heel irritante trillingen in mijn voet, vooral links. Ditzelfde overkomt me ook soms midden in de nacht. Ze komen met bepaalde regelmaat terug. Soms gaat het over als ik enkele rekoefeningen doe met mijn benen. Heeft u een idee wat dit kan zijn? Ik ben 81 jaar, ik ben vrij actief, ik wandel regelmatig en sport drie keer per week. Ik hoop dat u me kunt vertellen wat het is en hoe ik het kan voorkomen/verhelpen.

Gertje

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Trillende spieren/pezen in je lichaam is iets waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. Dit heeft meestal een heel onschuldige oorzaak, maar de juiste oorzaak vinden is vaak lastig. Mogelijke oorzaken voor trillende spieren/pezen zijn: overmatige lichamelijke activiteit, stress en angst, cafeïne, voedings- of vitaminetekort, tekort aan magnesium, te weinig water drinken, slaapgebrek, nicotine, bijwerkingen van medicijnen,…

Met vriendelijke groeten,

Sepp Mortelmans
Podotherapeut, MSU/echografist

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Hij heeft zijn opleiding gevolgd in België en werkt sinds 2011 in Nederland.