Kun je hielspoor en een achillespeesontsteking hebben?

man-voet-pijn
Getty Images

Ik ben onlangs bij de dokter geweest en hij zei dat ik hielspoor heb. Ik heb intussen steunzolen gekocht, maar ik heb het gevoel dat dit nog lang zal duren. Tussen mijn achillespees en mijn enkel is een serieuze verdikking. Ik vermoed dat dit een ontsteking is van mijn achillespees. Kun je tegelijkertijd een achillespeesontsteking en hielspoor hebben? En wat kan ik aan de ontsteking van mijn achillespees doen?

Erik

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Beste Erik,

Bij hielspoorklachten gaat het meestal om een irritatie van de peesplaat van je voetgewelf. Deze loopt over je voetgewelf en hangt vast aan de onderzijde van je hielbeen. Met enkele vezels loopt deze peesplaat tevens over in je achillespees. Deze twee structuren werken als het ware als één geheel. Dus ja, het is best mogelijk om zowel hielspoorklachten als achillespeesklachten te hebben.

Met vriendelijke groeten,

Sepp Mortelmans
Podotherapeut, MSU/echografist

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans beantwoordt geen vragen meer voor Gezondheidsnet, maar je kunt je vraag stellen aan zijn collega Anouk Jannes van RondOm Podotherapeuten.