maandag, 29 november 2021

Last van drukpunten onder de voeten

Tijdens het lopen heb ik last van drukpunten onder mijn voorvoeten. Na een tijdje lopen, gaat het erg branden en kan ik geen stap meer verzetten. Is het verstandig om hiermee naar een podoloog te gaan?
Mw. de Wind

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Als de klachten die u heeft inderdaad afkomstig zijn van een vergrote druk op bepaalde plekken aan de onderzijde van uw voet is dit zeker iets waar een podotherapeut iets mee kan. Een podotherapeut bekijkt uw klachten, kijkt naar de beweging in de voetgewrichten en bestudeert uw stand en gang. Als er inderdaad in stand en gang een afwijking zit waardoor u deze klachten heeft kan de podotherapeut de voet gaan corrigeren of ondersteunen om de drukverdeling te optimaliseren zodat u er minder pijn aan heeft.

Ik kan zo natuurlijk niet zeggen of uw klachten zeker afkomstig zijn van overdruk, ze kunnen natuurlijk ook nog altijd een andere oorzaak hebben. Maar ook dit kan de podotherapeut goed beoordelen. Het is zeker raadzaam om met deze klachten een afspraak te maken bij een podotherapeut bij u in de buurt om te laten onderzoeken wat de oorzaak is van de klachten.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.