Veroorzaakt verkorte hamstring pijnlijke voeten?

Getty Images

Kun je last van je voeten krijgen door een verkorte hamstring?

Martin

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Last krijgen van je voeten heeft meestal meerdere oorzaken. Verkorte hamstrings kan één van deze factoren zijn. Als je verkorte hamstrings hebt, ontstaat er vaak een grotere spanning op je hele achterste keten (dus ook de kuitspier) tot aan de voet toe. Dit kan tijdens het lopen een afwijkend looppatroon veroorzaken waardoor er sneller overbelastingsletsels kunnen optreden.

Vaak is dit echter niet de enige factor maar het kan zeker wel meespelen. Het lichaam is immers een keten van verschillende schakels die allemaal invloed op elkaar uitoefenen. Een probleem in de ene schakel kan leiden tot klachten in een andere schakel.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.