zaterdag, 13 augustus 2022

Wat veroorzaakt jeukende voet?

Al een paar maanden heb ik last van jeuk in de holte van mijn linkervoet. Aan de huid is niets te zien. Het komt echt van binnenuit. Als ik bezig ben heb ik geen last, maar meestal aan het eind van de dag, wanneer ik zit en als ik in bed lig, kan het vreselijk jeuken.

Wat is hieraan te doen?
Joke

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo 1-2-3 kan bedenken wat jeuk binnenin je voet kan veroorzaken. Bij jeuk denk je natuurlijk aan snel in de richting van een allergie, maar dan zit de jeuk meestal echt op de huid.

Wat eventueel mogelijk zou zijn, is dat de jeuk afkomstig is van teveel spanning op je peesplaat. Soms kan dit op het einde van de dag een soort van irritatie geven die zich kan uiten als jeuk. Misschien is het een idee dat je ’s avonds probeert je peesplaat te masseren om deze wat losser te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een tennisbal op de grond te leggen en hierover te rollen met je voet.

Indien de klachten toch aanhouden, zou ik je adviseren om een afspraak te maken met je huisarts.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.