zondag, 28 november 2021

Aardappel-kaastaartjes

Taart als avondeten, wie wilt dat nu niet? Met deze aardappel-kaastaartjes zet je weer eens wat anders op tafel.

Ingrediënten

  • 25 gram zachte geitenkaas
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • ½ teentje knoflook
  • 6 sprieten bieslook
  • 400 gram aardappelen
  • Olie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Prak de geitenkaas fijn en klop er de melk en het ei door.
  3. Pers er de knoflook boven uit en knip de gewassen bieslook er boven in stukjes.
  4. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  5. Meng het kaas-eimengsel door de geraspte aardappelen en voeg wat peper toe.
  6. Bestrijk de vormpjes met wat olie en schep het aardappelmengsel erin.
  7. Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met gebakken rosbiefplakjes en snijboontjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram rosbief (rauw)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
460 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,6 gram