dinsdag, 29 september 2020

Aardappelcurry met courgette en wortel

Pittig herfstrecept

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 200 gram wortelen
  • 1 ui
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rode currypasta (pot)
  • Citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappelplakken in weinig water 5 minuten.
  2. Was de courgette en snijd hem in plakken. 
  3. Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
  4. Kook de plakken courgette en wortel in nog 5 minuten met de aardappelen mee gaar.
  5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  6. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  7. Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de currypasta kort mee.
  8. Voeg 100ml water toe en breng dit aan de kook.
  9. Laat de aardappelen en groente uitlekken en schep ze voorzichtig door het currymengsel.
  10. Warm het geheel goed door. Maak het op smaak met wat citroensap.

Menusuggestie

Lekker met parten gekookt ei.

Hiervoor heb je nodig:
4 eieren

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram