Aardappelcurry met ei

Getty Images

Aziatisch genieten van de vertrouwde aardappel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • Stukje gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
  • ½-1 rode peper
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel kokosmelk

Bereiding

  1. Kook de eieren hard. 
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water 5 minuten.
  3. Pel de ui en snijd hem klein. 
  4. Schil het stukje gember en rasp het fijn. 
  5. Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in schuine ringetjes.
  6. Maak de sperziebonen schoon.
  7. Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de kerrie kort mee tot het gaat geuren.
  8. Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon, de kokosmelk en de ringetjes peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht stoven.
  9. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten. Meng de parten ei door de curry en warm het geheel goed door.
  11. Geef de sperziebonen erbij.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
400 milligram
Auteur