zondag, 26 september 2021

Aardappelcurry met kokos en tomaat

Een curry maken klinkt ingewikkeld, echter niks is minder waar. De voorbereiding kost weinig tijd en als de pan eenmaal op het vuur staat, hoef je er niet naar om te kijken. Ondertussen ruikt het huis heerlijk naar de specerijen die in je curry zitten.

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in tweeën
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el fijngeraspte gemberwortel
  • 2 plakjes gemberwortel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien, in stukken
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 ml
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml

Bereiding

Meng in een grote schaal de aardappels met de koriander, komijn, kardemom, kurkuma, kaneel, chilivlokken, paprikapoeder en gemberwortel. Voeg 1 tl paprikapoeder toe, meng alles goed door elkaar zodat alle stukken aardappel rondom bedekt zijn met de specerijen.

Verhit de olie in een grote braadpan. Fruit de uien en knoflook in de hete olie. Voeg de aardappels toe en bak ook deze even rondom aan (pas op, want door de specerijen kunnen de aardappels snel aanbranden). Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat de aardappels met een deksel op de pan in een klein uurtje door en door gaar worden. Als de saus te veel inkookt, verdun deze dan met een beetje water.

Tip: Lekker met een komkommerraita: meng 1 geraspte komkommer met 200 ml dikke yoghurt, wat fijngehakte munt en breng op smaak met zout en peper.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Power to the pieper'.

Foto: Saskia van Osnabrugge

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15 + 60 minuten