dinsdag, 22 september 2020

Aardappelen in paprikajus

Hou je niet van droge aardappels? Dan is deze paprikajus een uitkomst.

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 kleine biefstukje
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 4 centimeter.
  2. Maak de ui en de paprika schoon en snijd ze klein.
  3. Fruit de ui in 1 eetlepel margarine glazig.
  4. Voeg de stukjes paprika en het paprikapoeder toe.
  5. Schep de blokjes aardappel er door.
  6. Schenk er wat water bij en kook de aardappelen in 15 a 20 minuten gaar.
  7. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de bloemkool in weinig water in circa 8 minuten gaar.
  8. Bestrooi het vlees met peper en bak het in de rest van de margarine in 4 a 6 minuten bruin.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram