maandag, 26 oktober 2020

Aardappelgratin met geitenkaas

Ovenheerlijk

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 150 mililiter halfvolle melk
  • ½ theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.  
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  3. Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenvaste schaal.
  4. Klop het ei met de room en de melk los.
  5. Voeg wat peper en oregano toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Schenk dit over de aardappelen.
  7. Verkruimel de geitenkaas er over.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en bruin worden.

Menusuggestie

Lekker met gebakken runderreepjes en witte koolsalade.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
560 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,6 gram