dinsdag, 20 april 2021

Aardappelpizza

Een bodem van aardappel: een stuk minder zout en minstens net zo lekker.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram gerookte tofu
  • 5 olijven
  • 150 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • Olie
  • Oregano
  • 50 gram mozzarella

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
  2. Warm de oven voor op 200° C.
  3. Snijd de tomaten klein.
  4. Snijd de tofu in smalle reepjes.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes.
  8. Snijd de gare aardappelen in plakken.
  9. Bestrijk een grote platte ovenvaste schaal met wat olie en schik de plakken aardappelen op de bodem.
  10. Verdeel de tomaten, de tofu, de olijven, de champignons en de paprika er over.
  11. Snijd de mozzarella in dunne reepjes. Verdeel de kaas en wat oregano over de aardappelen.
  12. Bak de pizza midden in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin.

Menusuggestie

Lekker met een rauwkostsalade.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
450 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,6 gram
Trefwoorden: