
Getty Images
Dit recept staat binnen een handomdraai op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 450 gram aardappelen
- 400 gram wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram champignons
- 150 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- paprikapoeder
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
600 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de groente en de champignons schoon.
- Snijd de wortelen in plakken, de bleekselderij in boogjes en de champignons in plakken.
- Kook de wortelen met de bleekselderij in weinig water in 10 minuten gaar.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
- Bestrooi de schnitzels met peper en eventueel scherp paprikapoeder.
- Bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
- Bak de laatste minuut de champignons mee.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.