Aardappelsalade met haring

Getty Images

Fantastisch recept voor een verrassende aardappelsalade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram vast kokende aardappelen
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 takjes peterselie
  • 100 gram peultjes
  • 1 bos radijs
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 2 nieuwe haringen

Bereiding

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in 20 minuten net gaar. Kook de laatste 3 minuten de doperwtjes mee.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes.
  3. Maak een sausje van de olie, de azijn en de fijn geknipte peterselie. Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Kook de peultjes 3 minuten in een bodempje water.
  6. Snijd de radijs in plakjes.
  7. Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
  8. Snijd de bosui in smalle ringen.
  9. Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
  10. Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
  11. Garneer met de rest van de radijs.
  12. Maak de haringen schoon en snijd ze in repen. Schik de haring naast de aardappelsalade.

Ingrediënten over?

Bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum