Aardappelsalade met sperzieboontjes en tonijn

Getty Images

Een frisse maaltijdsalade afgemaakt met een gekookt eitje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 2 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel slasaus 25 procent olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • azijn
  • peper
  • 1 bosuitje
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tonijnstukken in water
  • slabladen

Bereiding

  1. Was de krielaardappeltjes en kook ze in weinig water in 8 tot 10 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  4. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, wat azijn en peper.
  5. Snijd het bosuitje in ringen.
  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  7. Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng er de dressing en de uienringen erdoor. Laat dit afkoelen.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Laat de tonijn uitlekken.
  10. Meng de paprika en de vis door de salade.
  11. Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur