Aardbeienkwark

Getty Images

Gepureerde fruit door de kwark, zo creëer je je eigen vruchtenkwark. Dat is ook nog veel gezonder dan de kant-en-klare versie.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram magere kwark

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon en houd 2 mooie achter voor garnering.
  2. Pureer de rest van de aardbeien in de keukenmachine of met een staafmixer.
  3. Klop de aardbeienpuree met de vanillesuiker door de kwark.
  4. Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
  5. Verdeel de aardbeienkwark over 2 schaaltjes en garneer met de aardbei.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kipspiesjes met couscous en groente.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Voedingswaarden

Energie 
90kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur