Andijvie met olijven en kappertjes

Getty Images

Zuidelijk accent

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram andijvie
  • 2 eetlepel olijven
  • 1 eetlepel tapenade met zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

1. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen. 
2. Snijd de olijven wat kleiner.
3. Verhit een wok en laat hierin de andijvie op hoog vuur slinken. 
4. Voeg de olijven, de tapenade en de kappertjes toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
 
Hiervoor heb je nodig:
2 ribkarbonade
1 eetlepel vloeibare margarine 
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1410 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum