woensdag, 2 december 2020

Andijvie op z'n Italiaans

Genieten van groente, dat kan snel en eenvoudig.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 750 gram andijvie
  • 2 sjalotjes
  • peper
  • oregano
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 rundertartaartjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  3. Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
  4. Bak de sjalotjes met peper en oregano in de margarine zacht.
  5. Laat in een andere pan de andijvie met aanhangend water in een pan op zacht vuur slinken. 
  6. Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. 
  7. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  8. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden. 
  9. Maak de groente op smaak met een drup citroensap.
  10. Bestrooi de tartaar met peper.
  11. Neem de sjalotjes uit de pan en bak de tartaartjes in de achtergebleven margarine in ca. 6 minuten bruin. Schep de sjalotjes erop.
  12. Geef de andijvie met de tartaar en de aardappelen.

 

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
475 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,3 gram
Trefwoorden: