dinsdag, 25 februari 2020

Andijviesalade met kruidencroutons en karbonade

Deze salade staat in een mum van tijd op tafel.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 (oude) bruine of volkoren boterham
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 struikje andijvie
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in 2 eetlepels hete margarine in circa 10 tot 12 minuten gaar en bruin.
  3. Snijd het brood in blokjes. 
  4. Was de bieslook en knip de sprieten klein. 
  5. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend bruin. 
  6. Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er boven uit. Laat de croutons afkoelen.
  7. Maak de andijvie en de radijs schoon. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren. 
  8. Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper. 
  9. Meng de dressing door de groente en strooi de croutons er over.
  10. Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 milliliter water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
  11. Geef de andijviesalade met de karbonades, aardappelen en wat jus.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
595 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
0,5 gram