zaterdag, 31 oktober 2020

Anijsbroodjes

Bak ze bruin

Ingrediënten

  • 1 deciliter halfvolle melk
  • 1/3 pak witbrood mix
  • 2 theelepels anijszaad
  • 1 eetlepel witte besterdsuiker
  • 3 eetlepels gestampte muisjes
  • 1,5 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Verwarm de melk tot lauwwarm.
2. Doe de broodmix in een kom en meng er het anijszaad, de basterdsuiker en de helft van de gestampte muisjes door.
3. Kneed het met de melk en de margarine tot een soepel deeg. Leg de deegbal in de kom en laat hem afgedekt 10 minuten rijzen.
4. Vorm er 6 broodjes van en leg ze op de bakplaat.
5. Laat de broodjes afgedekt met een schone theedoek 30 minuten op een warme plaats rijzen.
6. Warm de oven voor op 200° C.
7. Bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar en bruin.
8. Neem ze uit de oven, bestrijk de nog hete broodjes met water en bestrooi ze met de rest van de gestampte muisjes.
9. Laat ze afkoelen.

Aantal personen

6

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
155 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
1 gram
Zout
0,04 gram