zondag, 9 mei 2021

Appelkruimeltoetje

Pluk het weekend

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen 
  • 2 kleine appels (elstar, golden delicious of jonagold) 
  • 4 eetlepels magere vanillevla 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker 
  • mespunt kaneel 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine 

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Was de rozijnen.
  3. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in dikke plakken.
  4. Leg de plakken appel in de ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla er op.
  5. Maak een kruimeldeegje door de bloem te mengen met de suiker en een flinke snuf kaneel.
  6. Werk hier met een vork de margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat.
  7. Strooi de kruimels over de inhoud van de schaal.
  8. Bak het appelkruimeltoetje in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
235 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
0 gram