Appelkruimeltoetje

Getty Images

Pluk het weekend

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen 
  • 2 kleine appels (elstar, golden delicious of jonagold) 
  • 4 eetlepels magere vanillevla 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker 
  • mespunt kaneel 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine 

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Was de rozijnen.
  3. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in dikke plakken.
  4. Leg de plakken appel in de ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla er op.
  5. Maak een kruimeldeegje door de bloem te mengen met de suiker en een flinke snuf kaneel.
  6. Werk hier met een vork de margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat.
  7. Strooi de kruimels over de inhoud van de schaal.
  8. Bak het appelkruimeltoetje in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum