maandag, 23 mei 2022

Arabische sperzieboontjes

De tomatensaus heeft een kruidige smaak door het laurierblad, de peper en de verse koriander.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 schijf citroen
  • peper
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 6 takjes koriander
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
  3. Fruit 3/4 van de ui en de knoflook in de olie. 
  4. Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus. 
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd de blaadjes apart.
  7. Maak het gehakt aan met de rest van de ui, koriandersteeltjes en peper. Vorm er kleine balletjes van.
  8. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
  9. Voeg de sperziebonen toe  aan de tomatensaus en stoof dit in ca. 10 minuten gaar. 
  10. Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte korianderblaadjes over.
  11. Geef de rijst en gehaktballetjes erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Stuk citroen:
Bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
615 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram