vrijdag, 14 augustus 2020

Arroz con pollo

Een variant op paella, met lekker veel groente.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 4 drumsticks
  • 1 eetlepel rozijen
  • Halve theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram snijbonen
  • 100 gram worteltjes
  • 5 groene (gevulde) olijven
  • 100 gram doperwtjes
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Maak de peper schoon en verwijder de zaadlijsten en de meeste pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  3. Neem het vel van de drumsticks.
  4. Breng 4 dl water met de helft van de ui en de helft van de reepjes peper aan de kook en laat hierin de drumsticks in 40 minuten gaar worden.
  5. Was de rozijnen.
  6. Fruit de rest van de ui met de komijn in de olie glazig.
  7. Voeg de rijst toe en bak kort mee tot alle korrels glanzen.
  8. Voeg de bouillon van de kip toe en de rozijnen en kook de rijst 15 minuten.
  9. Maak de snijbonen en de worteltjes schoon. Snijd de snijbonen in smalle repen en de worteltjes in plakken.
  10. Snijd de olijven in plakjes.
  11. Meng de groente en de olijven door de rijst en kook dit 5 minuten.
  12. Meng er de doperwtjes door en leg de drumsticks op de rijst. Laat het geheel in nogmaals 5 minuten verder gaar worden.
  13. Was de koriander en knip het fijn. Strooi de koriander er over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
635 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,7 gram