Aspergecarpaccio

Getty Images

Carpaccio maar dan anders

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 6 geschilde witte asperges
  • 50 gram gekookte ham
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 bakje babyleave (slasoort)
  • 40 gram pijnboompitten
  • Bruin stokbrood

Bereiding

  • Snipper het sjalotje fijn.
  • Breng de aspergeschillen met 0,75 dl water aan de kook en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
  • Snijd de asperges met de dunschiller in de lengte in dunne repen.
  • Klop het sjalotje, 2 eetlepels aspergekookvocht, de olijfolie, de notenolie, de azijn en de wijn tot een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
  • Schep de aspergelamellen door de dressing.
  • Verdeel de babyleave over 2 borden, leg hier de reepjes ham en aspergelamellen speels op.
  • Sprenkel er de achtergebleven dressing over.
  • Strooi de pijnboompitten erover en serveer met bruin stokbrood.

Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.

Auteur