Asperges met aardbeien en perenvinaigrette

Getty Images

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 500 gram aardbeien
  • 6 eetlepels olie
  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 eetlepel peren diksap
  • Peper
  • Zout
  • Kervel of peterselie

Bereiding

  • De asperges schillen en 5 minuten blancheren in kokend gezouten water. Laat de asperges afkoelen.
  • De aardbeien schoonmaken.
  • Maak een vinaigrette van de olie, witte wijn azijn, perendiksap, peper en zout.
  • De geblancheerde afgekoelde asperges samen met de aardbeien verdelen over 4 dessertborden of dessertschaaltjes.
  • De zelfgemaakte vinaigrette verdelen over de aardbeien en de asperges.
  • Garneren met een takje peterselie of kervel.

Tip: De schillen van de asperges kun je goed gebruiken om aspergesoep van te maken.

Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.

Auteur