Asperges met beenham en een eitje

Getty Images

Je kan eindeloos variëren met asperges. Ze verwerken in een quiche, soep of zelfs ijs, maar het allerlekkerst vinden wij ze toch met beenham en een eitje! Heerlijk klassiek recept voor nu er weer asperges zijn.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 2 kg witte asperges
  • 4 eieren
  • 200 gram beenham
  • 2 el platte peterselie
  • 50 gram roomboter

Bereiding

Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15 tot 20 minuten gaar. Kook de eieren in 4 minuten zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord. Verdeel de asperges en de beenham over vier borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over. Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.

Tip

Een zacht ei is een makkelijke variant op een gepocheerd ei. Toch liever een gepocheerd ei: breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat het ei voorzichtig vlak boven het kokende water in de pan glijden. Pocheer de eieren 3-4 minuten, tot het eiwit helderwit is en de dooier zacht.

Auteur 
Bron 
  • Nederlands asperge centrum