woensdag, 18 september 2019

Asperges met lenteboter

Lente op zijn best.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 750 gram asperges
  • 10 gram halfvolle boter
  • 50 gram doperwten (vers, diepvries, blik, pot)
  • 10 blaadjes spinazie
  • Citroensap

Bereiding

1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Laat de halfvolle boter op kamertemperatuur komen of maak het zacht in de magnetron.
4. Kook de doperwtjes 3 minuten in weinig water.
5. Voeg de gewassen spinazie toe en kook de groente verder gaar.
6. Giet de groente af en pureer dit in met een blender of in de keukenmachine.
7. Meng er de zachte boter door en maak het op smaak met peper en een drup citroensap.
8. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en geef er de boter bij.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en (nieuwe) aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 biefstukjes
2 eetlepels vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
425 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):