maandag, 30 november 2020

Asperges met lenteboter

Lente op zijn best.

Ingrediënten

  • 750 gram asperges
  • 10 gram halfvolle boter
  • 50 gram doperwten (vers, diepvries, blik, pot)
  • 10 blaadjes spinazie
  • Citroensap

Bereiding

1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Laat de halfvolle boter op kamertemperatuur komen of maak het zacht in de magnetron.
4. Kook de doperwtjes 3 minuten in weinig water.
5. Voeg de gewassen spinazie toe en kook de groente verder gaar.
6. Giet de groente af en pureer dit in met een blender of in de keukenmachine.
7. Meng er de zachte boter door en maak het op smaak met peper en een drup citroensap.
8. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en geef er de boter bij.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en (nieuwe) aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 biefstukjes
2 eetlepels vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
425 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
0 gram