Asperges met lenteboter

Getty Images

Lente op zijn best.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram asperges
  • 10 gram halfvolle boter
  • 50 gram doperwten (vers, diepvries, blik, pot)
  • 10 blaadjes spinazie
  • Citroensap

Bereiding

1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Laat de halfvolle boter op kamertemperatuur komen of maak het zacht in de magnetron.
4. Kook de doperwtjes 3 minuten in weinig water.
5. Voeg de gewassen spinazie toe en kook de groente verder gaar.
6. Giet de groente af en pureer dit in met een blender of in de keukenmachine.
7. Meng er de zachte boter door en maak het op smaak met peper en een drup citroensap.
8. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en geef er de boter bij.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en (nieuwe) aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 biefstukjes
2 eetlepels vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum